Oni su heroji 2024

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

Млада биохемичарка ради даноноћно у лабораторији у жељи да допринесе свету. Драгоцене слободне тренутке користи да волонтира у организацији која помаже старијим суграђанима.

Маратонац који се упркос урођеној болести одазива на сваки апел, трчањем скупља хуманитарну помоћ за оне којима је најпотребнија, поручујући да смо сви једнаки и вредни.

Правница у пензији основала је удружење које пружа бесплатну помоћ и савете појединцима и породицама како да сачувају кров над главом. Са комшијама често засуче рукаве и почисти градско шеталиште.

Самохрани отац две девојчице омиљени je учитељ који генерације ђака учи томе да је истински твоје само оно што даш другоме, јер он најбоље зна да нема предаје и одустајања од снова.

Да ли вас ове приче подсећају на некога из ваше околине? Знате њихова имена? Желите да за њих зна цела Србија? Ако их препознајете – номинујте их и покажите да су они хероји у 2024. години!

Наградни конкурс „Они су хероји”, у организацији Делегације Европске уније у Србији, отворен је 10. априла и има за циљ да представи јавности најинспиративније и најхрабрије појединце који несебично чине добра дела и тако пружају пример солидарности читавом друштву.

Сви наши пријатељи, комшије, суграђани, који поред свакодневних обавеза, облаче своје херојско одело и крећу у акцију  –  по свим временским условима развозе једини кувани оброк старачким домаћинствима; спасавају повређене животиње; помажу угроженима и јачају наду у солидарнији свет – заслужују да им и јавно покажемо захвалност коју осећамо.

Номинујте своје хероине и хероје на сајту www.onisuheroji.rs до 3. маја, након чега ће гласањем бити одабрано 10 најинспиративнијих, од укупно 25 финалиста. Правила и услови конкурса могу се пронаћи на сајту, а изабраним херојима и хероинама биће уручене вредне награде.

Конкурс „Они су хероји” покренула је Делегација Европске уније у Србији 2020. године, а намењен је одавању признања особама које нису познате широј јавности, а својим делима праве важну промену и помажу другима.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *