ОДРЖАН ТРЕНИНГ

Успешно одржана обука “Бизнис развој за ОЦД и Директне инвестиције и услови за привлачење инвестиција”

Ниш, Србија – ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији је успешно реализовао онлајн обуку под називом “Бизнис развој за ОЦД и Директне инвестиције и услови за привлачење инвестиција.” путем Zoom платформе у петак, 27. октобра 2023. године.

Ова обука, коју је спроводила организација ЕНЕЦА као Регионални ЕУ ресурс центар, окупила је 10 учесника из 10 различитих организација. Међу организацијама су се нашли представници Хуманитарно еколошке организације “Чепом до осмеха,” УГ “Аутизам Ваљево,” Института за регионални развој, УГ “Филео Рума,” УГ “Рекреативно-Инклузивни Центар Љиг,” Председника удружења “ВЛАДАРИ СВОГ ЖИВОТА,” УГ “NEXUS-Vranje,” Удружења “Ариљска малина Ариље,” РБЦ Крагујевац, и Удружења “Освежење.”

Обука је била намењена на професионалце из организација цивилног друштва и њихове сараднике из других система. Циљ обуке био је да учесницима обезбеди разумевање кључних аспеката развоја организација цивилног друштва, као и различитих фактора који утичу на њихов успех. Теме које су биле обрађене обухватају оснивање организација цивилног друштва (ОЦД) у Србији, врсте ОЦД, одрживост, правно окружење, организационе капацитете, финансијску одрживост, заговарање, пружање услуга, инфраструктуру сектора и перцепцију јавности.

Онлајн обука је укључивала теоријски део, дискусије, рад на примерима и проблемским ситуацијама, презентације, како и анализу радних материјала. Учесници су изразили задовољство и обуку су проценили као корисну, примењиву и интересантну.

Обука је реализована у оквиру новог четворогодишњег пројекта ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво у Србији који подржава Делегација Европске уније у Србији. Пројекат се спроводи у сарадњи са Београдском отвореном школом и партнерима са циљем да се подрже и омогуће друштвене промене и развој.

За више информација о ЕУ Ресурс центру за цивилно друштво у Србији и будућим обукама, молимо посетите euresurscentar.bos.rs.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *